invokers på GOTO CPH 2018

Highlights fra GOTO CPH 2018

Årets GOTO-konference er ovre, og vores hoveder er blevet fyldt op med informationer og nyheder fra IT-verdenen. Hvis du ikke selv var med, har vi her et par highlights fra konferencen.

Tim Tim Berners-Lee og The Future of the Web

Selveste Tim Berners-Lee, internettets fader, var hentet ind som hovedtaler. Han fortalte både lidt om historien om internettets oprindelse, samt hvor han forestiller sig, det er på vej hen. 

Tim (vi kalder ham bare Tim) arbejder pt for et firma der hedder Inrupt, som arbejder på en applikation der hedder SOLID. Appen skal give brugerne mere kontrol over deres private data, i forhold til i dag hvor data ligger ude hos store firmaer som Facebook og Google.
Tims visioner for fremtiden er absolut interessante, og vi glæder os til at se om de er praktisk mulige.


Musikalsk kodning med Sam Aaron

Sam Aaron, software arkitekt med fokus på kommunikation, stod for en anden keynote. Sam Aaron fortalte om sin Sonic Pi Applikation – kort sagt, et programmeringssprog til at spille musik, der kan hjælpe børn med at lære at kode, da koden genererer musik og ikke bare ”hello world” i en konsol. Sam Aaron benytter i øvrigt selv programmeringssproget når han er ude som DJ hvor han rent faktisk live koder musikken – det lyder måske underligt men det fungerer virkeligt fantastisk og vi kan varmt anbefale at kigge på Sonic Pi.


Vores anbefalinger

Det kan, som altid på en konference, være en større opgave at finde ud af hvilke sessioner der indeholder guldkorn. Men GOTO har samlet en del af konferencens indhold på
deres YouTube-kanal og deres app, GOTO Play. Så ved hjælp af disse, kan du nu shuffle rundt og finde ud af hvad du synes er spændende.

Et par forslag til hvad vi synes, der er interessant at se er:
  • Let’s get lazy (GOTO Play)
  • Toyfail (GOTO Play)
  • Sonic Pi (GOTO Play & YouTube)

At prøve at beskrive hele konferencen på nogle få linjer er umuligt, så dette var bare et par highlights fra årets GOTO. Som nævnt kan man, både på GOTO Play app’en og GOTO på YouTube, se en lang række videoer, og ellers kan vi kun anbefale dig at blive klar til GOTO næste år – vi skal i hvert fald med igen. 


Ses vi?