viking Raft Tracker

Løsningen 

Raft Tracker er et mobilt og effektivt værktøj til optimering af VIKINGs servicestationer og lagre med redningsflåder. Løsningen er udviklet til VIKINGs lagermedarbejdere og består af en iOS app med en indbygget scannerfunktion. Funktionen gør, at medarbejderen kan benytte kameraet i sin iPad eller iPhone til at scanne stregkoder på redningsflåder og labels på leveranceblanketter.

App’en erstatter papirbaserede processer og giver VIKING et digitalt overblik over lagertransaktioner, hvilke flåder, der er i transport, under service eller lagt på/taget af skibe. 

Effective Design Thinking, herunder grundig field research, blev brugt som metode til at forstå de forskellige forretningsprocesser verden over samt til at skabe nye, strømlinede processer. 


Slutbrugere så, testede og godkendte løbende løsningen, hvilket betød, at den var færdigudviklet, implementeret og fungerede som planlagt inden for kun 2,5 måned.


Løsningen blev bygget på SAP Cloud Platform som innovationsplatform, hvilket også er platformen for VIKINGs fremtidige nye digitale løsninger.

TEKNIKKEN

SCP SDK & Apple iOS

Raft Tracker er en native iOS-app, bygget med den nyeste SAP Fiori SDK til iOS, med SAP Cloud Platform (SCP) som innovationsplatform. SCP er nu ligeledes grundlag for VIKINGs fremtidige digitale løsninger.

App’en integrerer med VIKINGs backend, SAP Plant Maintenance, via SCP og SAP Cloud Connector.

Brugeren autentificerer sig mod SCP'en ved hjælp af VIKINGs Active
Directory Federation Services (ADFS), og via et sikkert setup sendes brugeren derefter til SAP PM. Alle data hentes fra SAP, som er den eneste datakilde og indeholder alle masterdata.

Apples høje sikkerhedsniveau og intuitive struktur og SCP er en unik og stærk kombination, der sikrer den absolut højeste grad af brugervenlighed og den stærkest mulige struktur.

Apple og SAP kombineret med Effective Design Thinking sikrer, at
vi på blot få måneder kan udvikle og implementere løsninger. Det er en kombination, som vi hos invokers i høj grad anbefaler vores kunder.

udfordringernE

Nogle af VIKINGs udfordringer bestod i, at medarbejderne ikke brugte de daværende systemer til fx lagerregistreringer og oversigter over servicestatus på ind- og udgående redningsflåder, da de simpelthen var for tunge.
I stedet benyttede de regneark i papirform, hvilket resulterede i uoverensstemmelser og fejl i fx lagerstatus og tilgængelighed - og derved forlængede svartider og hasteleveringer til kunder. 


VIKING ønskede derfor et mere optimeret flow på deres lagre og servicestationer for at sikre høj kvalitet, effektivitet og derved en højere kundetilfredshed.

Resultaterne

VIKING har fået en løsning, der sikrer et overskueligt, transparent og altid opdateret overblik over lagerstatus. Overblikket og løsningen optimerer aktivudnyttelsen og mindsker desuden lagerbeholdning samt sikrer fundamentet for hurtig og effektiv kundeservice.


Løsningen er et brugervenligt og effektivt værktøj til VIKINGs lagermedarbejdere. De kan nu, ved hjælp af deres mobile enheder, hurtigt registrere udstyrsstatus og -behov på redningsflåder - både på dem der befinder sig på lager, og dem der er på vej ind eller ud af lager. 


Overblikket og funktionerne i app’en betyder, at mængden af fejl er reduceret markant, samt at medarbejderen får frigivet værdifuld tid.

VIKING Raft Tracker invokers - Henrik Balslev

Henrik Balslev

IT Director, VIKING“Vi gik live med Raft Tracker i maj 2018 i vores afdeling i Liverpool, og allerede fra første dag var det helt tydeligt, hvad løsningen kommer til at betyde for effektiviteten på vores servicestationer. Registreringsopgaver, der tidligere blev klaret ved hjælp af en relativt tung ERP-baseret løsning - eller
sågar papir og kuglepen – og involverede flere personer, klares nu digitalt af lagermedarbejderen på ganske få minutter.
Fokus på brugervenlighed og involvering af slutbrugerne i designforløbet har betydet, at det har været en af de mest smertefri implementeringer af et nyt IT-system, jeg har været en del af”

Om VIKING

VIKING er en global virksomhed, der beskæftiger over 1900 mennesker i 30 forskellige lande. Virksomheden producerer og servicerer redningsflåder, dragter og redningsveste, brandudstyr og evakueringssystemer til mange af de største krydstogt- og fragtskibe i verden, samt personligt sikkerhedsudstyr til nogle af de mest komplekse offshore platforme.