dansk supermarked group

Resultaterne 

Ved at sammenligne eksisterende arbejdsprocesser med de nye, testede processer kunne der beregnes hvilken værdi der ligger i at foretage de anbefalede ændringer. Sammenholdt med beregning af omkostninger ved implementering af den foreslåede løsning, kunne der beregnes Return On Investment. 

Dansk Supermarked Group har efterfølgende oplært cirka 30 medarbejdere i Design Thinking-begreber og benytter nu de forskellige værktøjer i flere områder af organisationen. 

Udfordringerne

Hos butikkerne Netto, Føtex og Bilka, under Dansk Supermarked, oplever de jævnligt udfordringer i forbindelse med bestillingsprocesserne omkring de korttidsholdbare produkter, som for eksempel frugt og grøntsager. 

Udfordringerne består eksempelvis i, at det er svært at ramme det helt korrekte antal produkter der skal bestilles, grundet produkternes korte holdbarhed og kundernes svingende efterspørgsel, . 

Resultatet er ofte, at der enten bestilles for meget, hvilket resulterer i spild og butikken dermed oplever økonomisk tab, eller at der bestilles for lidt og butikken dermed mister salg.

Dansk Supermarked Group om Effective Design Thinking

"invokers er unikke. Og rammer lige ind i The Sweet Spot"

“I samarbejdet har invokers drevet processen med mig som lead, og de er et helt frisk pust. Deres store styrke er, at de kommer med tung UX-viden, som er krydret med stærk enterprise forståelse. De taler vores sprog, de har forretningsviden, en exceptionel og ukonventionel tilgang til proces og brugeroplevelse – og de evner at komme direkte ind til The Sweet Spot. Det gør dem unikke på markedet i dag.”

invokers avatar

Steen Kronborg 

Chief Enterprise Architect, Dansk Supermarked Group
“invokers har introduceret os til en ny måde at udvikle på, og oplevelsen er god. Mine medarbejdere tager faktisk meget åbent og positivt imod metoden, som har flyttet dem væk fra komfort-zonen – uden at det blev ukomfortabelt."

"Hvad bruger vi vores tid på?
Hvilken specifik information har vi brug for til at løse opgaverne?"

“Det er de enkle og samtidigt de vigtigste spørgsmål, vi vil have besvaret i forbindelse med, at vi arbejder med Effective Design Thinking. Hen til kontekst, relevans og værdi – og det er derfor, vi fik invokers involveret. Jeg ville gerne præsentere vores forretning for deres Design Thinking koncept – så vi lærer at finde ud af, hvad der rent faktisk giver os værdi.”


"Væk fra komfortzonen. Hen til kontekst, relevans og værdi"

“invokers har introduceret os til en ny måde at udvikle på, og oplevelsen er god. Mine medarbejdere tager faktisk meget åbent og positivt imod metoden, som har flyttet dem væk fra komfort-zonen – uden at det blev ukomfortabelt. Med processen er der er kommet en erkendelse af, at der kan være andre måder at angribe livet og opgaverne på.


En af vores udfordringer er, at de, der bygger vores eksisterende systemer, jo er nogle af de dygtigste mennesker. Men de, der skal bruge systemerne, har måske kun 4 måneder totalt på bagen i virksomheden, og hverken kan eller skal gætte sig frem. 


Løsningen handler om kontekst og relevans i alle arbejdssituationer. Eksempelvis at sørge for, at kun de rigtige data vises, i stedet for et væld af felter. Det tankegods, den læring og det ansvar, der ligger i

Effective Design Thinking, fungerer så godt, at vi allerede bruger det i andre sammenhænge.”

Effective Design Thinking løser de nye, multidimensionelle regnestykker

‟Min forventning til resultaterne? Jeg har en stærk
tro på, at denne tilgang giver et løft i positiviteten og hæver kvaliteten – men måske især, at vi bliver præsenteret for en helt ny type regnestykke. 


Hos os har vi været rigtigt gode til at optimere og transformere igennem mange år. Vi kender jo godt de ting, vi kan skrue på. Men jeg er blevet optaget af, om vi overser noget? Sidder og måler på noget, der faktisk slet ikke har en effekt på vores dagligdag og bundlinje? 


Med Effective Design Thinking opdager vi, og fjerner, hidtil skjulte omkostninger. Tag situationen, hvor du har brug for 20 minutter til at lave en rigtig god ordrebestilling – men du har kun 5 minutter, så du får den enten ikke lavet, eller du jasker den igennem. Hvad er resultatet af den opgave og hvordan måler du det? Og hvordan ændrer vi spillereglerne? Dér er vi kommet frem til, at det handler om den rigtige information, uden larm. 


Vi frigiver minutter, fordi folk ikke skal søge informationen. Vi har også kigget meget på, hvor lang tid det rent faktisk tager at starte en proces. For hvis processen aldrig bliver startet…hvad så? Effective 


Design Thinking hjælper os til at se både opgaver og løsninger anderledes, så vi får alle facetter med i regnestykkerne.”

Om Dansk Supermarked Group

Dansk Supermarked Group driver mere end 1.400 butikker i fire lande, driver flere succesfulde danske e-handelsvirksomheder og beskæftiger over 50.000 mennesker internationalt. Hver uge udføres mere end 9 millioner shoppingture i deres butikker, og hver dag leverer de dagligvarer til 1,4 millioner kunder.