VESTAS Site planner

Løsningen

Site Planner er Site Managerens værktøj til den agile mikroplanlægning der er nødvendig, i arbejdet med variable elementer og ressourcer. 


Herudover er værktøjet en konvertering fra de traditionelle papirprocesser til digitalisering, som sikrer optimeret planlægning af Vestas' byggepladser og dermed mindsker spild af værdifulde ressourcer.

Tanken er at gøre Site Manageren i stand til at planlægge den daglige drift i op til 14 dage frem, baseret på aktuelle vedligeholdelses- og logistikdata samt vejrudsigter. 


Herudover kan medarbejderne bruge deres mobile iOS-enheder til at rapportere om deres fremskridt og Site Managere kan gennemgå, sammenligne og overvåge disse oplysninger for at rapportere om generelle fremskridt på de forskellige byggepladser.

Teknikken

SCP SDK & Apple iOS

Vestas ønskede at fokusere på innovation, brugervenlighed og på at finde en løsning der virker fra starten. Herudover skulle løsningen kunne fungere uden internetforbindelse og kunne integreres med Vestas' back-end-software, SAP ERP. 


Apples høje sikkerhedsniveau og intuitive struktur og SAP Cloud Platform er en unik og stærk kombination og derfor blev Site Planner baseret på SAP Cloud Platform som applikationsplatform og Apple iOS SDK. En løsning som vi hos invokers også anbefaler vores kunder.

Arkitekturen i SAP Cloud Platform danner de stærke tekniske rammer, og Apples velkendte og brugervenlige iOS paradigme sikrer en optimal brugeroplevelse. 

Centrale dele af applikationen er designet i samarbejde med Apple i Californien, da Vestas sammen med invokers blev inviteret til 3-dages workshop, for at gennemgå løsningen i Apples Enterprise Design Lab ved hovedkvarteret i Cupertino.

Resultaterne

Præcis og effektiv planlægning

invokers’ dna er ”Business Value through User Experience” og for Vestas forventes Site Planner at levere forretningsværdi allerede inden for det første år. 

Site Planner leverer en omfattende oversigt over strømmen af bygningskomponenter til hver byggeplads. Site Managere vil derfor vide præcis hvornår de skal forvente levering af de komponenter, de har brug for. 

Sammen med helt opdaterede vejrudsigter vil dette gøre planlægningen på stedet mere præcis og hjælpe Vestas med at gennemføre deres projekter mere effektivt og mere sikkert. 


Alt i alt vil den meget præcise planlægning og den optimerede og effektive drift, have stor betydning for Vestas' konkurrencefordele.

Udfordringerne

Vestas har løbende adskillige vindmølleparker under konstruktion verden over. På byggepladserne skal der opføres alt fra 10-200 vindmøller, hvilket kræver præcis og omfattende koordinering og planlægning af eksempelvis levering af komponenter. Herudover står den enkelte Site Manager med ansvaret for opførslen af møllerne. Dette involverer planlægning og justering af tids- og leveringsplaner, som er letpåvirkelige af ustabile og uforudsigelige elementer som vind og vejr, idet flere af komponenterne, som kan veje op til 35 ton, skal hæves op i over 100 meters højde.

Udfordringerne, for Vestas, bestod derfor i det store spild i resourcer og tid, der opstod ved ændring i planlægningen. Derfor havde de brug for et værktøj til Site Manageren, således at eksempelvis koordinering af komponenter blev optimeret.

Asier Vega Sanchez Enterprise Architech, Vestas

Asier Vega Sanchez

Enterprise Architech, Vestas“Samarbejdet med invokers betyder, at vi har fået adgang til meget værdifuld ekspertviden om SAP Cloud Platform og Apple SDK. Sammen har vi skabt en unik løsning der, kombineret med en fantastisk brugeroplevelse, opfylder vores krav og behov i forhold til forretningsværdi, adoption og brugervenlighed.”

Om Vestas

Vestas er en global og højprofileret energikoncern der udvikler, producerer, installerer og servicerer miljøvenlig, effektiv og moderne energiproduktion i form af vind-energi kraftværker. Virksomheden har hovedkontor i Aarhus, beskæftiger over 21.000 medarbejdere på verdensplan og genererer omkring 10 mia. euro i årlig omsætning. Vestas har installeret vindturbiner i 76 lande over hele verden. En stor del af dette arbejde, består i at panlægge og rejse grupper af vind-turbiner på de helt rigtige geografiske lokationer. Vestas driver således et stort antal komplekse anlægsprojekter rundt om i verden, i forbindelse med installation og ibrugtagning af vind-farme.